Trix Marinusse

Leefstijlcoach en Integratie Medicine zorgverlener

Over mij

Ik was net veertig toen ik de diagnose borstkanker kreeg. Na een heftig behandelingstraject, waarin ik vaak letterlijk het gevoel had dat ik in een achtbaan zat, viel ik in een gat. Wat nu? Ik was dan wel genezen maar ik voelde me verloren en onbegrepen, na een periode waarin ik enkel bezig was geweest met overleven. Terwijl ik toch ‘blij moest zijn dat ik genezen was…’

Werken aan welzijn

Er werd van me verwacht dat ik weer ging leven. Maar hoe dan? Het enige dat ik wilde was hulp om mezelf en mijn leven weer op de rit te krijgen. Dat er iemand was die mijn behoefte zag. Zelf wist ik het niet. Uiteindelijk heb ik mijn weg gevonden. Maar de wanhoop die ik destijds voelde die gun ik écht niemand. Inmiddels komen er in Nederland steeds meer voorzieningen waar ex-kankerpatiënten in alle rust weer aan hun eigen welzijn kunnen werken. Met Houvast na kanker en de Soul Search Foundation, die groepsprogramma’s biedt voor jong volwassen ex-kankerpatiënten, draag ik hieraan bij. Met als doel dat iedereen weer kan genieten van mooie dingen en de connectie met zichzelf.

Leefstijlcoach en integrative medicine zorgverlener

Leefstijlcoaching is het begeleiden naar een duurzame gedragsverandering met als doel dat je een leven kan leiden waar je je goed bij voelt, met alle mogelijkheden en beperkingen die je hebt. Dus coachen vanuit jouw eigen doelen, wensen en behoeften op een manier die precies bij jou past. Er moet niets. Het gaat erom dat je zelf de mogelijkheden en de motivatie vindt om een beter en gezonder leven te gaan leiden. 

Integrative Medicine

Ook wel integratieve gezondheidszorg genoemd is een moderne visie op zorg en richt zich niet zo zeer op ziekte, klachten en beperkingen, maar op vitaliteit, welbevinden en mogelijkheden. Deze benadering gaat er vanuit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, een holistische benadering. Jij, als zorgvrager, wordt nooit alleen behandeld op de lichamelijke klachten maar in de brede context gezien van factoren; aangeboren, gedrag, omgeving, fysiek, mentaal, emotioneel en zingevingsvragen die jou uniek maken.

Yogadocent

Als yogadocent heb ik inmiddels goed vijftien jaar ervaring: duizenden uren teachertraining, yogabeoefening en lesgeven. Ik ben gespecialiseerd in Vinyasa yoga en Restorative yoga. Respectievelijk een actieve, pittige en vloeiende vorm van yoga – gekoppeld aan ademhalingstechnieken – en een vorm die als doel heeft in overgave te gaan, te ontspannen en te rusten. Een mooie combinatie, ook in het herstel.

Ik onderscheid me door de anatomische kennis die ik bezit. Ik weet precies wat de afzonderlijke asana’s (= oefeningen) met welke lichaamsdelen kunnen doen. Na operaties en behandelingen reik ik je (aangepaste) oefeningen aan, zodat de oefeningen voor jou werken.

“Wat ik heel bijzonder vind is haar kennis van de anatomie van het menselijk lichaam. Als je zegt dat het zeer doet op een bepaalde plek, dan vraagt ze door en adviseert vervolgens een andere houding, of om de oefening niet te doen. Dat is heel geruststellend en biedt vertrouwen.”

Mieke de Haan

Weer kunnen genieten

Ik ben een sprankelende persoon, positief ingesteld, daadkrachtig, houd van afwisseling, altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, makkelijk in de omgang, help graag anderen en kan goed organiseren. Ik ben blij dat ik inmiddels, na een zeer intense tijd, weer kan genieten. En dan doe ik dan ook voluit. Het liefst ben ik buiten op ‘mijn’ eiland in de Reeuwijkse Plassen om een te zijn met de natuur. Door te mediteren, suppen, les te geven en te zwemmen – alle maanden van het jaar. Ik gun het jou ook zo dat je weer houvast krijgt en je draai vindt in het leven.

Houvast na kanker


1-op-1 holistisch coachen

Voor ex-kankerpatiënten die in een soort niemandsland terecht zijn gekomen. De behandelend arts heeft je ‘schoon’ verklaard. Je bent blij met het nieuws, waar je zo vurig op hoopte…. Maar wat nu, nadat je een tijd lang bezig geweest met ziek zijn, behandelingen en overleven. Er wordt nu natuurlijk van je verwacht dat je weer gaat leven. ‘Dat je het gewone leven weer oppakt.’

06 30 84 97 81